Ga naar inhoud

Europol arresteert bende achter Zeus- en SpyEye-malware


Aanbevolen berichten

Bij een internationale operatie is een actieve groep cybercriminelen opgepakt die ervan wordt verdacht achter de ontwikkeling en verspreiding van de Zeus- en SpyEye-malware te zitten. De malware werd gebruikt om geld van online bankrekeningen te stelen, waarmee de bende voor 2 miljoen euro schade zou hebben gezorgd.

Bij de operatie, die op 18 en 19 juni in de Oekraïne plaatsvond en door Europol en Eurojust werd ondersteund, werden vijf verdachten aangehouden en acht woningen doorzocht. Volgens Europol gebruikten de criminelen malware om online banksystemen in zowel Europa als daarbuiten aan te vallen. "Elke cybercrimineel had zijn eigen specialiteit en de groep was bestrokken bij het maken van de malware, besmetten van machines, verzamelen van inloggegevens voor internetbankieren en het witwassen van geld via katvangers", aldus de Europese opsporingsdienst.

Op fora voor cybercriminelen werden de gestolen inloggegevens, gecompromitteerde rekeninggegevens en malware verhandeld. De groep zou daarnaast hun "hackingdiensten" aan andere partijen aanbieden en samenwerking met andere cybercriminelen hebben gezocht. "Dit was een zeer actieve groep criminelen die in landen op alle continenten actief was, tienduizenden gebruikers met banking Trojans infecteerde en vervolgens grote banken aanviel", aldus Europol.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.