Ga naar inhoud

Rootcertificaten stilletjes aan Windows toegevoegd


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft stilletjes 18 nieuwe rootcertificaten aan Windows toegevoegd, zonder dat hier ergens melding van is gemaakt. Dat beweert een onderzoeker met het alias "Hexatomium". Rootcertificaten bepalen welke SSL-certificaten door het besturingssysteem worden vertrouwd.

Het is daarom belangrijk om te weten van welke organisaties en certificaatautoriteiten het rootcertificaat is toegevoegd. De onderzoeker meldt dat hij de nieuwe rootcertificaten via de RCC-auditingtool heeft ontdekt. Via het programma kunnen gebruikers controleren welke rootcertificaten er in de Windows root CA store aanwezig horen te zijn en welke er stilletjes zijn toegevoegd.

Behalve de SHA1-hash van de certificaten en naam van de bijbehorende certificaatautoriteit is er nog geen aanvullende informatie beschikbaar. Op Hacker News laat een gebruiker weten dat de certificaatautoriteit met de naam RXC-C2 eigenlijk Cisco is. Opmerkelijk genoeg stelt Cisco in de eigen documentatie over het Cisco RXC certificaatbeleid (pdf) dat certificaatautoriteiten altijd betekenisvolle namen moeten gebruiken. Veder staan in de lijst van toegevoegde rootcertificaten onder andere certificaten van de Zweedse, Tunesisch en Indiase overheid.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.