Ga naar inhoud

Internetgebruikers weer blootgesteld aan besmette advertenties


Aanbevolen berichten

De afgelopen weken zijn op verschillende drukbezochte websites besmette advertenties verschenen, waardoor in potentie tenminste 10 miljoen internetgebruikers risico op een infectie hebben gelopen. Het werkelijke aantal mensen dat de besmette advertenties te zien kreeg en als gevolg daarvan besmet raakte is onbekend. De advertenties wezen naar een exemplaar van de Angler Exploitkit.

Deze exploitkit probeert gebruikers stilletjes via kwetsbaarheden in populaire software zoals Adobe Flash Player met malware te infecteren. Het komt geregeld voor dat de advertenties of exploits alleen aan bezoekers uit bepaalde landen worden getoond. In het geval de besmette advertentie wel wordt getoond kan de aanval alleen slagen als de bezoeker de aangevallen software of browserplug-in gebruikt en bijvoorbeeld niet up-to-date is.

De websites waarop de advertenties verschenen zouden volgens statistieken van beveiligingsbedrijf Cyphort en SimilarWeb tenminste 10 miljoen bezoekers per maand krijgen. De populairste websites waarop de besmette advertenties te zien waren bevinden zich in Vietnam, Griekenland, Indonesië en Thailand. Eerder deze maand werden de advertenties ook op de Japanse editie van de Huffington Post aangetroffen. Begin dit jaar waarschuwde Cyphort ook al voor besmette advertenties op populaire websites. Ook toen ging het om de Huffington Post.

 

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.