Ga naar inhoud

Linux Foundation publiceert checklist voor Linux-beveiliging


Aanbevolen berichten

De Linux Foundation heeft een checklist gepubliceerd voor het beveiligen van Linux-workstations. De lijst met aanbevelingen wordt zelf door alle werknemers van de Linux Foundation gebruikt als basis voor de beveiliging van systemen en moet de kans op een aanval op de infrastructuur verkleinen.

Dat stelt Kai Ryabitsev, systeembeheerder van de Linux Foundation. De non-profitstichting houdt zich bezig met het promoten van Linux. Volgens Ryabitsev is het geen alomvattend document dat het beveiligen van systemen tot in het kleinste detail uitlegt. Het moet eerder worden gezien als een aantal basisaanbevelingen. Daarnaast is de checklist geen vervanging voor ervaring, oplettendheid en gezond verstand, zo merkt de systeembeheerder op. In de checklist worden verschillende onderwerpen besproken, zoals het kiezen van de juiste hardware, distributie en installatie.

Zo moet er bij het kiezen van een systeem bijvoorbeeld rekening worden gehouden of het systeem SecureBoot ondersteunt, geen FireWire, Thunderbolt of ExpressCard-poorten heeft en of er een TPM-chip aanwezig is. Wat betreft Linux-distributie is het vooral belangrijk om een distributie te kiezen die security-bulletins publiceert, tijdig patches uitbrengt, cryptografische verificatie van packages ondersteunt en standaard volledige schijfversleuteling aanbiedt. Op Reddit hebben de aanbevelingen inmiddels voor een uitgebreide discussie gezorgd.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.