Ga naar inhoud

Nieuwe beveiliging Adobe Flash Player toch omzeild


Aanbevolen berichten

Vorige maand heeft Adobe verschillende beveiligingsmaatregelen aan Flash Player toegevoegd waardoor het lastiger moet worden om van beveiligingslekken in de browserplug-in gebruik te maken, maar de beveiliging is nu toch omzeild. Cybercriminelen hebben een exploit ontwikkeld voor een lek dat Adobe op 11 augustus in Flash Player patchte.

Via de kwetsbaarheid worden ongepatchte computers nu met malware besmet. Dit is een voortzetting van de trend waarbij kwetsbaarheden in Flash Player kort na het uitkomen van een beveiligingsupdate worden aangevallen. Iets dat de afgelopen maanden regelmatig voorkwam. Na het verschijnen van de "gewapende" Flash Player in juli verschenen er echter geen nieuwe exploits. Juist Internet Explorer kwam in het vizier van cybercriminelen.

Nu blijkt dat het ontbreken van nieuwe Flash Player-aanvallen slechts tijdelijk van aard was, zo meldt onderzoeker Kafeine van het blog Malware don't need coffee. De nu ontdekte exploit is toegevoegd aan de Angler-exploitkit en maakt gebruik van een lek in Flash Player 18.0.0.209. In het geval de aanval succesvol is wordt de Bedep Trojan geïnstalleerd en de computer onderdeel van een botnet gemaakt. Dit botnet kan vervolgens aanvullende malware installeren om de computer voor verschillende doeleinden te gebruiken, zoals clickfraude.

 

bron: security.nl

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.