Ga naar inhoud

Kaspersky Lab opnieuw beschuldigd van dubieuze zaken


Aanbevolen berichten

Het Amerikaanse persbureau Reuters heeft weer een artikel gepubliceerd waarin het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab van dubieuze zaken wordt beschuldigd, maar de virusbestrijder ontkent de beschuldiging en spreekt van een sensatieverhaal dat nergens op is gebaseerd.

Twee weken geleden kwam Reuters met een verhaal waarin twee anonieme ex-medewerkers van het bedrijf beweerden dat Kaspersky Lab opzettelijk de virusdetectie van concurrenten zou hebben gesaboteerd. Oprichter Eugene Kaspersky ontkende het verhaal en stelde dat boze ex-werknemers erachter zaten. Ook hekelde hij Reuters omdat het geen enkel bewijs voor de beschuldigingen presenteerde.

Nu komt het Amerikaanse persbureau met een nieuw verhaal, dat wederom op ex-werknemers van het anti-virusbedrijf is gebaseerd en waarin wordt gesteld dat Eugene Kaspersky de opdracht had gegeven om het concurrerende anti-virusbedrijf AVG aan te vallen. Het was de bedoeling om de anti-virussoftware van AVG te misleiden, zodat schone bestanden voor malware werden aangezien. Dit zou vervolgens grote gevolgen voor AVG-gebruikers kunnen hebben. Reuters citeert daarbij ook uit verschillende e-mails die Eugene Kaspersky zou hebben verstuurd.

In een verklaring stelt het Russische anti-virusbedrijf dat de geciteerde e-mails mogelijk niet echt zijn en van anonieme bronnen afkomstig zijn die een verborgen agenda hebben. "Het uit zijn verband trekken van vermeende verklaringen en speculeren over hun betekenins is nog geen bewijs voor de valse beschuldigingen van deze boze ex-werknemers", aldus Kaspersky Lab. Het bedrijf zegt geen geheime campagnes te hebben uitgevoerd om de anti-virussoftware van concurrenten te saboteren. Op Twitter trekt Eugene Kaspersky stevig van leer tegen Reuters en spreekt van bullshit en broddeljournalistiek.

 

bron: security.nl

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.