Ga naar inhoud

Update Windows 7 en 8.1 laat Microsoft extra data verzamelen


Aanbevolen berichten

Microsoft ligt weer onder vuur vanwege het verzamelen van gegevens van Windowsgebruikers. Vorige week publiceerde de softwaregigant verschillende niet-security gerelateerde updates die de "telemetrie trackingservice" toevoegen. Via deze service, die ook in Windows 10 aanwezig is, wordt extra informatie over het systeem naar Microsoft gestuurd, zo meldt Ghacks.

Het gaat om KB3068708, KB3022345, KB3075249 en KB3080149. De laatste twee updates zijn optioneel, maar KB3068708 is een aanbevolen update. Standaard zal Windows deze update dan ook installeren. Het versturen van de gegevens lijkt alleen te gebeuren als gebruikers aan Microsoft’s Customer Experience Improvement Program (CEIP) meedoen, zo laat Ars Technica weten. Dit gebeurt echter standaard bij de installatie van Microsoft Office.

Wat voor gegevens er precies worden verzameld en naar Microsoft gestuurd is onduidelijk. Als CEIP staat uitgeschakeld blijkt er nauwelijks data naar de servers van Microsoft te gaan. Het uitschakelen van CEIP vereist verschillende handelingen. Critici vinden dat Microsoft het eenvoudiger voor gebruikers moet maken om zich voor dit soort dataverzamelingsprogramma's af te melden en dat duidelijk wordt gemaakt welke gegevens er worden verzameld.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.