Ga naar inhoud

Beveiligingsexperts zweren bij 20-jaar oude e-mailclient Mutt


Aanbevolen berichten

Internetgebruikers krijgen regelmatig het advies om de meest recente software te gebruiken, maar in het geval van e-mailclients zweren sommige beveiligingsexperts bij het 20-jaar oude Mutt. Mutt is een kleine tekstgebaseerde e-mailclient voor Unix-systemen. De laatste stabiele versie dateert van 9 juni 2007, hoewel er vorige week nog een nieuwe previewversie verscheen.

Mutt kenmerkt zich vooral door de eenvoud. De software ondersteunt geen HTML of e-mails met JavaScript. Het is ook voor deze reden dat beveiligingsexperts voor Mutt kiezen. "Eenvoud is security", zegt Marek Tuszynski van het Tactical Technology Collective tegenover Vice Magazine. Tools die vanaf de command line draaien kenmerken zich door een eenvoudiger ontwerp, minder regels code en de afwezigheid van kwetsbare code zoals Java of Flash. Daardoor zullen dit soort programma's in het algemeen minder bugs bevatten en stabieler zijn.

Beveiligingsonderzoeker Christopher Soghoian stelt dat hij niet wil dat zijn e-mailclient ook de rendering engine van een webbrowser bevat of JavaScript kan verwerken. "Hoe kleiner het aanvalsoppervlak des te beter", zo laat hij weten. Mutt bestaat uit "slechts" 100.000 regels code. Veel minder dan de 14 miljoen regels van Firefox en de 17,4 miljoen van Chromium, de opensourcebrowser die de basis voor Google Chrome vormt. Vanwege het spartaanse uiterlijk en werking is het gebruik van command line tools zoals Mutt vooral beperkt tot technische gebruikers, ook al bieden ze meer veiligheid dan de programma's waar de massa's mee werken.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.