Ga naar inhoud

Miljoenen WordPress-websites kwetsbaar voor hackers


Aanbevolen berichten

WordPress is veruit het populairste contentmanagementsysteem (CMS) op internet, maar veel beheerders vergeten de software te updaten of gebruiken kwetsbare plug-ins, waardoor miljoenen websites het risico lopen om te worden overgenomen. Het Deense beveiligingsbedrijf Heimdal Security waarschuwt dat het een toename ziet van gehackte WordPress-websites die ransomware verspreiden.

Op de websites wordt kwaadaardige code geplaatst die bezoekers ongemerkt doorstuurt naar een pagina met de Neutrino-exploitkit. Deze exploitkit maakt gebruik van bekende beveiligingslekken in Adobe Flash Player, Adobe Reader en Internet Explorer die niet door gebruikers zijn gepatcht. In het geval de aanval succesvol is wordt de Teslacrypt-ransomware op de computer geplaatst, die voornamelijk computergames-gerelateerde data versleutelt. Vervolgens moet er voor het ontsleutelen van de bestanden worden betaald.

Volgens cijfers van W3Techs wordt WordPress door 24,4% van alle websites op internet gebruikt. De meest recente versie is WordPress 4. Deze versie wordt door 79,9% van de WordPress-sites gebruikt. 20,1% draait op WordPress versie 3 of ouder. De laatste versie van WordPress 3 verscheen op 20 november 2014 en verhielp meerdere beveiligingsproblemen. Ook van versie 4 zijn inmiddels verschillende versies verschenen, onder andere vanwege kwetsbaarheden.

In de 79,9% die WordPress 4 gebruikt kunnen dan ook gebruikers zitten die nog steeds een kwetsbare versie draaien. Elke maand worden WordPress-websites door 409 miljoen mensen gelezen. Volgens Heimdal Security is het dan ook belangrijk dat WordPress-beheerders beschikbare updates installeren, zowel voor hun eigen website als de veiligheid van hun bezoekers.

 

bron: security.nl

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.