Ga naar inhoud

WordPress-lekken laten aanvaller website overnemen


Aanbevolen berichten

De beheerders van WordPress hebben een beveiligingsupdate voor het contentmanagementsysteem uitgebracht die drie kwetsbaarheden verhelpt. Via de beveiligingslekken kon een aanvaller de website overnemen, zo meldt het Computer Emergency Readiness Team van de Amerikaanse overheid.

Het gaat om twee cross-site scripting-kwetsbaarheden en een lek waardoor gebruikers zonder voldoende rechten privépostings konden publiceren en sticky konden maken. Verder zijn er 26 niet-security gerelateerde bugs verholpen. Gebruikers krijgen het advies om naar WordPress 4.3.1 te upgraden. Volgens cijfers van W3Techs wordt WordPress door 24,4% van alle websites op internet gebruikt. Onlangs werd bekend dat miljoenen websites die op WordPress draaien een kwetsbare versie gebruiken. Daardoor kunnen ze worden gehackt en gebruikt voor het verspreiden van malware.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.