Ga naar inhoud

Toename van brute force-aanvallen op WordPress-sites


Aanbevolen berichten

WordPress-websites krijgen steeds vaker met brute force-aanvallen te maken, waarbij er wordt geprobeerd om met veelvoorkomende wachtwoorden op de website in te loggen. Dat blijkt uit cijfers van beveiligingsbedrijf Sucuri, dat brute force-aanvallen op WordPress-websites bijhoudt.

Volgens Daniel Cid van Sucuri zijn brute force-aanvallen nog altijd één van de voornaamste oorzaken waardoor websites worden gehackt. "Als je een onbeveiligde inlogpagina hebt zul je met brute force-pogingen te maken krijgen", zo laat hij weten. Beheerders van een WordPress-website kunnen volgens Cid verschillende maatregelen tegen dit soort aanvallen nemen, zoals het instellen van captcha's, het alleen toestaan van bepaalde IP-adressen (IP-whitelisting) en twee-factor authenticatie.

Andere WordPress-beheerders stellen dat de aanvallen eenvoudig zijn te voorkomen door de URL van de inlogpagina aan te passen en die in de htaccess/IIS-configuratie te blokkeren. Volgens cijfers van W3Techs wordt WordPress door 24,4% van alle websites op internet gebruikt. Regelmatig berichten beveiligingsbedrijven over grote aantallen WordPress-sites die zijn gehackt en worden gebruikt voor het verspreiden van malware.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.