Ga naar inhoud

Registerhack verandert Windows Defender in 'adware-killer'


Aanbevolen berichten

Gisteren maakte Microsoft bekend dat het de zakelijke beveiligingsproducten van een nieuwe feature heeft voorzien waardoor ook potentieel ongewenste software en adware worden gestopt, maar via een kleine aanpassing van het register kan deze functie ook door consumenten worden geactiveerd.

Dat meldt het Duitse Heise Online. Onder potentieel ongewenste software verstaat Microsoft zogeheten softwarebundels die adware, toolbars en andere ongewenste programma's bevatten. Om organisaties hier tegen te beschermen heeft de softwaregigant de zakelijke oplossing System Center Endpoint Protection (SCEP) en Forefront Endpoint Protection (FEP) met een nieuwe opt-in feature uitgebreid. In combinatie met Windows Defender kan daardoor het downloaden en installeren van ongewenste software worden geblokkeerd.

De functie is niet exclusief voor bedrijfsomgevingen. Door een aanpassing in het register is die namelijk ook voor gewone Windowssystemen beschikbaar. Volgens Heise Online is de functie om adware te stoppen niet alleen aan SCEP en FEP toegevoegd, maar ook aan Windows Defender, dat in alle Windowsversies sinds Windows 8 aanwezig is. Uit een test van het Duitse IT-magazine blijkt Windows Defender na de aanpassing inderdaad ongewenste software zoals Freemake Video Converter te blokkeren. De test was op de Home- en Pro-versie van Windows 10 uitgevoerd.

Om de aanpassing door te voeren moet onderstaande vetgedrukte tekst in een tekstbestand worden geplaatst, waarvan vervolgens de bestandsextensie van .txt in .reg moet worden veranderd. Daarna moet het bestand worden geopend en wordt de registeraanpassing doorgevoerd.

 

bron: security.nl

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.