Ga naar inhoud

Sterke encryptie is voor iedereen belangrijk


Aanbevolen berichten

Sterke versleuteling van data en communicatie is belangrijk voor de privacy van burgers, voor bedrijven en overheidsdiensten, zo stelt staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie aan de hand van het kabinetsstandpunt over encryptie dat vorig jaar werd gepresenteerd.

Vandaag vindt in Den Haag de One-conferentie van het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) plaats die door Dijkhoff geopend zou worden, maar de staatssecretaris moest verstek laten gaan. In een persbericht over de conferentie stellen Dijkhoff en het ministerie van Veiligheid en Justitie, waar het NCSC onder valt, dat de One-conferentie van oudsher een verbinding van communities met verschillende belangen is. "Belangen die in het digitale tijdperk op zoek zijn naar een balans. De balans tussen veiligheid, vrijheid en maatschappelijke groei ofwel het kunnen benutten van de kansen die techniek ons biedt."

Het ministerie merkt op dat Nederland daarin een rol als koploper heeft en bij complexe onderwerpen ook een vooruitstrevende positie durft in te nemen die naar die balans zoekt. Een voorbeeld dat hiervan wordt gegeven is het kabinetsstandpunt rondom encryptie, waarbij het kabinet vorig jaar aankondigde dat het geen beperkende maatregelen tegen encryptie zal nemen.

"Daarom is het ook zo belangrijk dat dit kabinetsstandpunt het gebruik van encryptie om de digitale veiligheid te bevorderen, juist stimuleert en niet beperkt. Sterke versleuteling van data en communicatie is belangrijk voor de privacy van burgers, voor bedrijven en overheidsdiensten", laat Dijkhoff weten.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.