Ga naar inhoud

Spamhaus gaat informatie voor spamfilters verbeteren


Aanbevolen berichten

Anti-spamorganisatie Spamhaus gaat de informatie waarmee spamfilters en anti-spamsoftware werken verbeteren, zodat die hogere spamscores kunnen toekennen aan e-mails die vanaf bepaalde spamnetwerken afkomstig zijn. Spamhaus houdt verschillende lijsten bij met informatie over spammers.

Twee van deze lijsten, DROP (Don't Route Or Peer) en EDROP (Extended Don't Route Or Peer), bevatten netblokken die "gekaapt" zijn of door professionele spammers worden geleaset. Oorspronkelijk was de informatie van deze lijsten voor netwerkapparaten zoals routers en firewalls bedoeld om al het verkeer van deze netblokken te blokkeren. Alle netwerken in de DROP- en EDROP-lijsten worden ook in de blocklijsten van Spamhaus genoemd.

Voor deze ip-adressen was het mogelijk een dns-lookup te doen, wat altijd een vaste waarde opleverde. Het was echter niet mogelijk om aan de hand van de dns-lookupresultaten te bepalen of een vermeld ip-adres ook in de DROP/EDROP-lijsten voorkwam. Om spamfilters en anti-spamsoftware hogere spamscores te laten geven voor netwerken die in de DROP- en EDROP-lijsten voorkomen zullen de blocklijsten van Spamhaus vanaf 1 juni dit jaar een nieuwe waarde teruggeven voor ip-adressen die in de DROP- en EDROP-lijsten staan, zo heeft de organisatie aangekondigd.

 

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.