Ga naar inhoud

Tor Browser nu ook via Twitter, GitHub en XMPP te downloaden


Aanbevolen berichten

Voor mensen in landen met internetcensuur zijn er nu nieuwe mogelijkheden om Tor Browser te downloaden, waarmee gecensureerde en geblokkeerde websites kunnen worden bezocht. Tor Browser bestaat uit een aangepaste Firefox-versie en software om met het Tor-netwerk verbinding te maken.

De browser is via TorProject.org te downloaden, maar in sommige landen wordt deze website geblokkeerd. Daarom werden er alternatieve downloadmethodes ontwikkeld, zoals het downloaden van Tor Browser via e-mail. Het TorProject heeft nu nieuwe opties voor het downloaden van Tor Browser gepresenteerd. Zo is het installatieprogramma voortaan ook via Twitter en XMPP te downloaden.

In het geval van Twittergebruikers volstaat een privébericht naar @get_tor, waarna er een reactie met downloadinstructies volgt. Internetgebruikers die met een chatprogramma werken dat het XMPP-protocol ondersteunt kunnen een bericht naar get_tor@riseup.net sturen, wat een antwoord met downloadinstructies oplevert. Verder is Tor Browser nu ook via GitHub verkrijgbaar en kunnen Androidgebruikers via e-mail om downloadinstructies voor Orbot vragen, een gratis proxy die van het Tor-netwerk gebruikmaakt.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.