Ga naar inhoud

Adobe dicht 24 ernstige lekken in Flash Player


Aanbevolen berichten

Adobe heeft een noodpatch voor Flash Player uitgebracht waarmee het 24 ernstige lekken in Flash Player dicht, waaronder een kwetsbaarheid die actief door cybercriminelen wordt gebruikt om computers aan te vallen. In eerste instantie stelde Adobe dat de aanvallen tegen computers met Windows XP en Windows 7 plaatsvonden, maar dat heeft het softwarebedrijf later veranderd.

Ook systemen met Windows 10 en Windows 8.1 zijn doelwit van deze aanvallen. De aanvallen zijn gericht tegen versie 20.0.0.306 en ouder van Flash Player. Door beveiligingsmaatregelen die in nieuwere versies aanwezig werkt de aanval daar niet, ook al is de kwetsbaarheid wel aanwezig. Van de 24 verholpen kwetsbaarheden maken 22 het voor een aanvaller mogelijk om willekeurige code op de computer uit te voeren, zoals het installeren van malware.

Het bezoeken van een kwaadaardige of gehackte website of het te zien krijgen van een besmette advertentie is in dit geval voldoende. De resterende twee kwetsbaarheden lieten een aanvaller de beveiligingsmaatregelen in Adobe Flash Player omzeilen, wat kan helpen bij misbruik van andere beveiligingslekken. Een deel van de kwetsbaarheden werd tijdens de recente Pwn2Own-hackwedstrijd gedemonstreerd. Tijdes deze wedstrijd moesten onderzoekers verschillende browsers en Adobe Flash Player zien te hacken. Flash Player werd twee keer gehackt.

Adobe adviseert gebruikers om binnen 72 uur naar Flash Player versie 21.0.0.213 te updaten. Dit kan via de automatische updatefunctie of Adobe.com. In het geval van Google Chrome, Internet Explorer 10 en 11 op Windows 8 en 8.1 en Internet Explorer 11 en Microsoft Edge op Windows 10 zal de embedded Flash Player via de browser worden geüpdatet. Via deze pagina van Adobe kan worden gecontroleerd welke versie op het systeem is geïnstalleerd.

 

bron: security.nl

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.