Ga naar inhoud

WordPress schakelt ssl in voor alle gehoste domeinen


Aanbevolen berichten

WordPress heeft besloten om voor meer dan een miljoen domeinen die het host gratis ssl in te schakelen. Zodoende is de verbinding tussen deze websites en hun bezoekers automatisch versleuteld en kunnen bezoekers de websites identificeren, zo heeft WordPress bekendgemaakt.

WordPress.com ondersteunde al sinds 2014 ssl voor subdomeinen op WordPress.com. Nu zal het echter automatisch worden ingeschakeld voor eigen gekozen domeinen die via WordPress.com worden gehost. Hiervoor is WordPress een samenwerkingsverband met Let's Encrypt aangegaan. Dit initiatief heeft als doel om het verkeer van alle websites op internet te versleutelen. Hiervoor kunnen eigenaren van websites eenvoudig en gratis een ssl-certificaat aanvragen.

Sinds de lancering van Let's Encrypt heeft de dienst ruim 1,5 miljoen gratis ssl-certificaten uitgegeven. De werkwijze die Let's Encrypt hanteert maakt het ook voor WordPress mogelijk om voor alle gehoste domeinen nu ssl-certificaten aan te vragen en te installeren. Via WordPress.com worden meer dan een miljoen zelf gekozen domeinen gehost, wat inhoudt dat het aantal uitgegeven ssl-certificaten via Let's Encrypt sterk zal stijgen. De maatregel van WordPress geldt niet voor websites die zelf een WordPress-installatie hebben geïnstalleerd.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.