Ga naar inhoud

Ransomware die bestanden in rar-bestand opslaat gekraakt


Aanbevolen berichten

Een nieuw ontdekte ransomware-variant die allerlei bestanden in een met een wachtwoord beveiligd rar-bestand opslaat bevat een kwetsbaarheid, waardoor slachtoffers kosteloos hun bestanden kunnen terugkrijgen. De meeste ransomware-exemplaren gebruiken niet te kraken encryptiealgoritmes voor het versleutelen van bestanden op besmette computers. Dat geldt niet voor een nieuw exemplaar genaamd CryptoHost.

Deze ransomware laat slachtoffers weten dat hun bestanden zijn ze versleuteld, maar dat is niet het geval. Ze zijn namelijk in een met een wachtwoord beveiligd rar-bestand opgeslagen. Het wachtwoord dat de ransomware genereert is echter eenvoudig te achterhalen, zo meldt onderzoeker Lawrence Abrams van Bleeping Computer. De ransomware gebruikt namelijk de naam van het rar-bestand aangevuld met de naam van de ingelogde gebruiker.

Oorspronkelijk wilde Abrams de kwetsbaarheid niet bekendmaken, omdat de ransomware-ontwikkelaar dit in een nieuwe versie kan verhelpen. Een andere website heeft het probleem volgens Abrams op onverantwoorde wijze bekendgemaakt, waarop hij nu ook heeft besloten de details vrij te geven. Voor slachtoffers van deze ransomware die hun wachtwoord niet kunnen achterhalen heeft een andere onderzoeker inmiddels een wachtwoordgenerator gemaakt.

 

 

bron: security.nl

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.