Ga naar inhoud

Nieuwe ransomware verwijdert elk uur bestanden


Aanbevolen berichten

Onderzoekers waarschuwen voor een nieuwe ransomware-variant die ieder uur bestanden verwijdert totdat slachtoffers het gevraagde losgeld van 150 dollar betalen. Volgens Lawrence Abrams van Bleeping Computer is het de eerste keer dat ransomware een dergelijk dreigement ook uitvoert.

Het gaat om de JigSaw-ransomware, vanwege een getoond masker vernoemd naar een persoon uit de filmreeks Saw. Elk uur verwijdert de ransomware een bestand van de computer en verhoogt vervolgens een teller. Hierdoor worden uiteindelijk meerdere bestanden per uur verwijderd. Als de computer wordt herstart of het ransomware-proces beëindigd zal Jigsaw na te zijn herstart duizend bestanden van de computer verwijderen. Dit proces zal de ransomware bij elke herstart herhalen.

Er is echter een manier gevonden waardoor slachtoffers zonder te betalen hun gegevens terug kunnen krijgen. Onderzoekers hebben namelijk een manier gevonden om de bestanden te ontsleutelen en hebben hiervoor een gratis tool (zip) ontwikkeld. Hoe de Jigsaw-ransomware wordt verspreid is onbekend.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.