Ga naar inhoud

Website helpt ransomware-slachtoffers met identificatie


Aanbevolen berichten

Een nieuw gelanceerde website helpt slachtoffers van ransomware met het identificeren van de variant die op hun computer bestanden heeft versleuteld, zodat er mogelijk een oplossing kan worden gevonden. ID Ransomware, zoals de website heet, is in staat om 52 ransomware-varianten te detecteren.

Hiervoor moeten slachtoffers een versleuteld bestand of de melding van de ransomware uploaden, waarna de website de ransomware probeert te identificeren. Vervolgens krijgen slachtoffers te zien of er voor hun variant een manier is om de bestanden kosteloos te ontsleutelen. Het komt af en toe voor dat ransomware-makers fouten bij het versleutelen maken, waardoor het mogelijk is om de bestanden te ontsleutelen.

Wat de geuploade bestanden betreft worden die alleen voor de detectie gebruikt en hierna meteen verwijderd. "Ik kan de vertrouwelijkheid van de gegevens echter niet 100% garanderen. De data worden tijdelijk op een gedeelde host opgeslagen en ik ben niet verantwoordelijk voor wat er met de data worden gedaan", aldus Michael Gillespie, de ontwikkelaar van ID Ransomware.

 

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.