Ga naar inhoud

Microsoft beveiligt draadloze muizen tegen hackers


Aanbevolen berichten

Een nieuwe update van Microsoft voor verschillende draadloze muizen moet de apparaten beter tegen hackers beschermen, zo heeft de softwaregigant laten weten. De optionele update verbetert de beveiliging door bepaalde pakketten afkomstig van draadloze usb-dongles te filteren.

Een recent ontdekte kwetsbaarheid maakt het mogelijk om kwaadaardige pakketten naar draadloze muizen te sturen, waardoor een aanvaller via de muis toetsaanslagen op de computer kan simuleren. Vanwege de beperkte afstand waarop de apparatuur werkt moet een aanvaller volgens Microsoft wel in de buurt van het slachtoffer zijn om de aanval uit te voeren.

MouseJack

De aanval waar Microsoft op doelt wordt MouseJack genoemd en maakt het mogelijk om draadloze apparaten op een afstand van 100 meter aan te vallen. De meeste communicatie tussen de toetsenborden en dongels is versleuteld, maar bij muizen wordt helemaal geen encryptie voor de draadloze communicatie toegepast. Een aanvaller die binnen 100 meter van de usb-dongel aanwezig is kan de radiosignalen tussen de muis en de computer onderscheppen. Vervolgens kan de aanvaller het signaal door een eigen signaal vervangen en zo kwaadaardige pakketten versturen. Deze pakketten doen zich voor als toetsaanslagen, in plaats van muisklikken.

De problemen zijn aanwezig in de muizen van zeven bedrijven, namelijk Microsoft, HP, Gigabyte, Amazon, Logitech, Dell en Lenovo. In het geval van Microsoft gaat het om de Sculpt Ergonomic muis, Sculpt Mobile muis, Wireless Mobile muis 3000 v2.0, Wireless Mobile muis 3500 en 4000, Wireless muis 1000, 2000 en 5000 en de Arc Touch muis. De optionele update om de pakketten te filteren is via Windows Update te downloaden.

 

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.