Ga naar inhoud

Belgische politie waarschuwt voor betalingen via Western Union


Aanbevolen berichten

De Belgische politie heeft een waarschuwing afgegeven voor het doen van betalingen via Westen Union, omdat oplichters hier gebruik van maken. Als voorbeeld wordt de zaak van een Belgische student gegeven die in Nederland gaat studeren en via internet naar een geschikt appartement zoekt.

De student vindt een advertentie van ene "John White". Deze man laat weten dat hij Nederland verlaat om in Londen te gaan werken. Hij stelt aan de Belgische student voor om zijn huurcontract over te nemen. Om hem uiteindelijk te overtuigen ontvangt de student een door een Londens advocatenkantoor voor echt verklaard contract. De huur moet de student maandelijks aan het kantoor overmaken.

White vraagt alleen of de student de borg voor het appartement van 800 euro via Western Union wil terugbetalen. De student doet dit en hoort daarna niets meer van White of het advocatenkantoor. De Belgische politie waarschuwt mensen dan ook om via Western Union alleen geld naar bekende personen over te maken en de dienst nooit voor het betalen van huur, commerciële contracten of andere handelstransacties te gebruiken.

 

bron: security.nl

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.