Ga naar inhoud

Kaspersky bezorgd over Blue Screen of Death met qr-code


Aanbevolen berichten

De keuze van Microsoft om een qr-code aan het gevreesde Blue Screen of Death (BSOD) van Windows 10 toe te voegen kan internetcriminelen helpen bij het infecteren van smartphones, zo waarschuwt het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab.

Onlangs werd bekend dat een nieuwe testversie van Windows 10 in het geval van een BSOD ook een qr-code toont. Het lijkt erop dat Microsoft via de qr-code gebruikers makkelijker informatie over crashes wil geven. De code wijst namelijk naar de website www.windows.com/stopcode, die uitkomt op een pagina over het verhelpen van BSOD-crashes.

David Buxton van Kaspersky Lab is echter bang dat dit internetcriminelen een nieuwe aanvalsvector biedt. Door een gebruiker een bestand te sturen dat een BSOD simuleert kan de gebruiker bijvoorbeeld worden verleid om een kwaadaardige app te installeren. Hiermee kunnen vervolgens gegevens van de telefoon worden gestolen. Buxton erkent dat het om een theoretische aanval gaat, maar dat niets internetcriminelen in de weg staat om een dergelijke aanval uit te voeren.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.