Ga naar inhoud

Ransomware versleutelt bestanden met gratis programma 7-Zip


Aanbevolen berichten

De meeste ransomware maakt voor het versleutelen van bestanden gebruik van niet te kraken encryptiealgoritmes, maar de maker van de Nemucod-ransomware heeft een andere oplossing gekozen. Voor het gijzelen van bestanden maakt hij namelijk gebruik van het gratis archiveringsprogramma 7-Zip.

De Nemucod-ransomware verspreidt zich via JScript-bestanden die via e-mail worden verstuurd. Zodra een gebruiker het JScript-bestand opent wordt de ransomware actief en zal via 7-Zip bestanden op de computer versleutelen. Oplettende gebruikers kunnen het versleutelproces via Windows Taakbeheer echter stoppen. In het geval dit niet lukt en de bestanden toch worden versleuteld moet er zo'n 200 euro voor het ontsleutelen worden betaald. Op dit moment wordt er echter aan een tool gewerkt zodat slachtoffers de bestanden gratis kunnen ontsleutelen, zo meldt onderzoeker Bart Blaze.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.