Ga naar inhoud

Groot aantal websites kwetsbaar door ImageMagick-lek


Aanbevolen berichten

Een ernstig beveiligingslek in ImageMagick, een populaire softwarebibliotheek om afbeeldingen mee te verwerken, zorgt ervoor dat een groot aantal websites kwetsbaar is en risico loopt om te worden gehackt. In het geval een website toestaat dat gebruikers een afbeelding kunnen uploaden en er van ImageMagick gebruik wordt gemaakt, kan een aanvaller in het ergste geval willekeurige code op de webserver uitvoeren.

Verschillende plug-ins voor het verwerken van afbeeldingen zijn afhankelijk van de ImageMagick-bibliotheek, zoals PHP's imagick, Ruby's rmagick en paperclip en NodeJS's imagemagick. De kwetsbaarheid heeft de naam "ImageTragick" gekregen en is ontdekt door beveiligingsonderzoeker Nikolay Ermishkin. Volgens onderzoeker Ryan Huber is het eenvoudig om er misbruik van te maken en zullen erop korte termijn exploits voor verschijnen.

De voorspelling die Huber gisterenavond deed bleek te kloppen, want inmiddels zijn dergelijke exploits namelijk verschenen. De ontwikkelaars van ImageMagick hebben een oplossing beschikbaar gesteld die de aanval voorkomt. Beheerders moeten in dit geval een aantal regels code toevoegen aan een bestand dat door ImageMagick wordt gebruikt. Een beveiligingsupdate zal dit weekend uitkomen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.