Ga naar inhoud

Nieuwe ransomware belooft donatie aan goed doel


Aanbevolen berichten

Er is een nieuwe ransomware-variant actief die belooft het geld van slachtoffers aan een goed doel voor kinderen te doneren. De nog naamloze ransomware verspreidt zich via e-mailbijlagen en ongepatchte software. Eenmaal actief versleutelt het allerlei bestanden, net als andere ransomware.

Na de versleuteling van de bestanden krijgen slachtoffers een melding met instructies te zien. Daarin staat dat er speciale software moet worden aangeschaft om de bestanden te kunnen ontsleutelen. Deze software zou daarnaast de computer beschermen en gebruikers zouden tevens 3 jaar technische ondersteuning krijgen.

Als laatste stellen de ransomware-makers, die zich het Charity Team noemen, dat het geld van slachtoffers naar goede doelen voor kinderen wordt overgemaakt. De ransomware vraagt 5 bitcoins (1950 euro) voor het ontsleutelen van de bestanden, wat veel hoger is dan veel andere varianten vragen. Wordt er niet binnen 24 uur betaald, dan zal het bedrag worden verdubbeld, zo meldt beveiligingsbedrijf Heimdal Security.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.