Ga naar inhoud

Microsoft verwijdert optie om wifi-toegang te delen uit Windows 10


Aanbevolen berichten

Microsoft gaat deze zomer Wi-Fi Sense, waarmee het mogelijk is om contacten toegang tot het eigen wifi-netwerk te geven, uit Windows 10 verwijderen. Volgens Microsoft wordt er weinig gebruik gemaakt van de feature en is er ook weinig vraag naar. Daarom zou het de investeringen niet meer rechtvaardigen.

De softwaregigant heeft de code van Wi-Fi Sense al uit de testversie van Windows 10 verwijderd, zo maakte het bij de lancering van de nieuwste testversie bekend. The Verge meldt dat de functie echter deze zomer, bij de lancering van de Windows 10 Anniversary Update, bij alle Windows 10-gebruikers zal worden verwijderd. Wi-Fi Sense kreeg veel kritiek omdat het een beveiligingsrisico zou zijn.

Volgens Windowsexpert Ed Bott was deze kritiek misplaatst, aangezien er geen wifi-wachtwoorden worden gedeeld, maar alleen toegang tot internet. De optie om wifi-toegang te delen staat standaard ingeschakeld. Het geldt echter alleen voor netwerken die de gebruiker gekozen heeft. Gebruikers moeten het wifi-netwerk waarvan ze de toegang willen delen eerst zelf kiezen. Niemand zou dan ook zonder toestemming verbinding met het wifi-netwerk van de gebruiker kunnen maken.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.