Ga naar inhoud

Ernstige beveiligingslekken in 7-Zip gepatcht


Aanbevolen berichten

De ontwikkelaar van het opensource-archiveringsprogramma 7-Zip heeft een nieuwe versie uitgebracht wegens twee ernstige lekken waardoor een aanvaller in het ergste geval kwetsbare computers kan overnemen. Via 7-Zip is het mogelijk om allerlei archiefformaten te openen en bestanden in te pakken.

Onderzoekers van Cisco ontdekten twee kwetsbaarheden waardoor een aanvaller, als een gebruiker een kwaadaardig UDF-bestand opent of een kwaadaardige HFS+-image uitpakt, willekeurige code op de computer kan uitvoeren. Het probleem werd veroorzaakt doordat 7-Zip de invoer niet goed controleerde. 7-Zip is niet alleen populair als archiveringsprogramma, maar wordt daarnaast ook door allerlei andere programma's gebruikt. Cisco waarschuwde 7-Zip-ontwikkelaar Igor Pavlov, die nu een nieuwe versie heeft uitgebracht. Gebruikers krijgen van Cisco dan ook het advies om zo snel als mogelijk naar 7-Zip versie 16.00 te updaten.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.