Ga naar inhoud

Onbekend lek in Flash Player aangevallen via Word-document


Aanbevolen berichten

Het onbekende beveiligingslek in Adobe Flash Player waarvoor deze week een update verscheen is wel degelijk aangevallen, waarvoor aanvallers kwaadaardige Word-documenten gebruikten. Adobe maakte dinsdag bekend dat het met een update voor Flash Player versie 21.0.0.226 en eerder zou komen.

Volgens het softwarebedrijf bestond er een "exploit" voor de kwetsbaarheid. Via exploits kunnen aanvallers ongepatchte beveiligingslekken aanvallen. In het verleden zijn onbekende lekken in Flash Player vaker aangevallen. Adobe liet gebruikers in de waarschuwingen en release notes van de betreffende updates ook weten dat er aanvallen waren waargenomen en hier hiervan op de hoogte was. In dit geval is daar niet voor gekozen. We hebben Adobe dan ook om opheldering gevraagd.

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf FireEye stelt namelijk dat het op 8 mei een aanval op het onbekende Flash Player-lek ontdekte en vervolgens Adobe informeerde. De aanvallers bleken kwaadaardige Word-documenten te gebruiken om het Flash Player-lek aan te vallen. Opvallend aan de aanval is dat die tegen oudere versies van Adobe Flash Player was gericht, ook al was het onbekende lek in alle versies op dat moment aanwezig. Zodra een doelwit het Word-document opende werd eerst gecontroleerd welke Flash Player-versie op de computer geïnstalleerd was.

In het geval de Flash Player-versie ouder dan versie 21.0.0.196 was werd de aanval gestopt. Was dit niet het geval, dan werd de Flash-aanval uitgevoerd en malware op de computer geplaatst. Ook werd er een echt document als afleiding getoond. Op het moment van de aanval was Flash Player versie 21.0.0.226 al beschikbaar. Gebruikers die de meest recente versie hadden geïnstalleerd, ook al was die wel kwetsbaar, zouden tegen de aanval beschermd zijn geweest. Daarnaast adviseert FireEye het gebruik van EMET, een gratis beveiligingstool van Microsoft. Volgens het beveiligingsbedrijf maakt EMET het veel lastiger en kostbaarder voor aanvallers om kwetsbaarheden in Flash Player aan te vallen.

 

bron: security.nl

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.