Ga naar inhoud

Google wil Flash Player in Chrome vervangen door html5


Aanbevolen berichten

Google is van plan om Flash Player in Chrome te vervangen door html5 voor het afspelen van video's en andere content. Het afspelen van Flash-content zal daarom straks standaard worden geblokkeerd, op een lijst van tien websites na die Adobe Flash Player nog wel automatisch mogen gebruiken.

De internetgigant wil zo html5 de primaire manier maken voor het afspelen van online content binnen de browser. Chrome beschikt over een ingebouwde versie van Adobe Flash Player. Onder het plan "HTML5 by Default" zal Chrome de aanwezigheid hiervan niet meer standaard aan websites melden. Als een website html5 ondersteunt, dan zal Chrome de aanwezige content via deze manier afspelen. In het geval een website geen html5 ondersteunt en Flash-content bevat, dan krijgt de gebruiker bovenin het scherm een melding te zien waarin om goedkeuring wordt gevraagd voor het afspelen van de content via Flash Player. Het plan zou in het vierde kwartaal van dit jaar moeten zijn afgerond.

Wat betreft het aanroepen van Adobe Flash Player zal Google voor tien websites een whitelist hanteren. Het gaat dan om YouTube.com, Facebook.com, Yahoo.com, VK.com, Live.com, Yandex.ru, OK.ru, Twitch.tv, Amazon.com en Mail.ru. Dat blijkt uit een aankondiging op de mailinglist voor Chromium-ontwikkelaars. Chromium is de opensourcebrowser die als basis voor Chrome dient. Zakelijke gebruikers zouden de whitelist echter kunnen aanpassen, zodat Flash Player bijvoorbeeld op intranetsites gebruikt kan worden.

Google is al geruime tijd bezig met het afbouwen van de ondersteuning voor Flash op internet. Zo stopt het bedrijf vanaf januari 2017 met het tonen van Flash-advertenties op de eigen advertentienetwerken, zoals het Google Display Network en DoubleClick. Verder worden video's op YouTube automatisch via html5 afgespeeld. In het geval van Flash-advertenties die via AdWords worden verspreid, worden die sinds februari vorig jaar automatisch naar html5 omgezet. Sinds 1 september vorig jaar worden de meeste Flash-advertenties in Google Chrome automatisch gepauzeerd.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.