Ga naar inhoud

Symantec dicht ernstig beveiligingslek in anti-virussoftware


Aanbevolen berichten

Symantec heeft een ernstig beveiligingslek in de eigen virusscanners en beveiligingssoftware gedicht waardoor een aanvaller kwetsbare computers kon overnemen zonder enige interactie van gebruikers. Het probleem bevond zich in de Anti-Virus Engine (AVE) die in de producten van Symantec aanwezig is.

Via een kwaadaardig bestand zou een aanvaller willekeurige code kunnen uitvoeren, zoals het installeren van malware. De anti-virussoftware van Symantec draait in de achtergrond op systemen en scant automatisch allerlei bestanden. Zodra een aanvaller een kwaadaardig bestand per e-mail verstuurt wordt deze e-mail automatisch gescand, ook al wordt het bericht niet door de gebruiker geopend. Op deze manier zou de kwetsbaarheid zonder interactie van gebruikers kunnen worden aangevallen.

Ook via het openen van een kwaadaardige website of het downloaden van een kwaadaardig bestand zou een aanvaller het lek kunnen aanvallen. Symantec heeft gisteren een update voor de AVE uitgebracht, te herkennen aan versienummer 20151.1.1.4, waarin het probleem is opgelost. De update zou in principe automatisch moeten worden geïnstalleerd, maar is ook handmatig te downloaden, zo laat Symantec in de advisory weten. De kwetsbaarheid werd ontdekt door Google-onderzoeker Tavis Ormandy. Hij laat via Twitter weten dat er ook een ander ernstig lek in de software aanwezig is, maar dat niet via LiveUpdate kan worden gepatcht.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.