Ga naar inhoud

Microsoft onthult grote verzamel-update voor Windows 7


Aanbevolen berichten

Een grote ergernis van Windows 7-gebruikers is dat bij een schone installatie van het besturingssysteem vele honderden beveiligingsupdates en andere niet-security gerelateerde patches moeten worden geïnstalleerd voordat het systeem up-to-date is, maar daar komt nu verandering in.

Microsoft heeft namelijk een oplossing voor deze gebruikers aangekondigd in de vorm van een grote verzamel-update. Windows 7 werd op 22 oktober 2009 gelanceerd. Op 22 februari 2011 verscheen Service Pack 1, die alle updates tot dan toe bevatte. Inmiddels zijn we ruim 5 jaar verder en zijn er vele honderden beveiligingsupdates en andere patches voor Windows 7 uitgekomen. Een nieuw service pack is echter nooit verschenen. In het geval van een schone installatie moeten gebruikers al deze honderden updates downloaden en installeren, wat uren in beslag kan nemen.

Microsoft komt deze gebruikers nu tegemoet met een "convenience rollup". Het gaat hier om een grote verzamel-update die alle updates voor Windows 7 sinds Service Pack 1 tot en met april 2016 bevat. De rollup wordt niet via Windows Update aangeboden, maar moet handmatig worden gedownload en geïnstalleerd. Ook Service Pack 1 is als losse download verkrijgbaar. Dit houdt in dat gebruikers bij een schone Windows 7-installatie slechts Service Pack 1 en de rollup hoeven te downloaden en te installeren om zo goed als volledig up-to-date te zijn.

Verder zal Microsoft voor Windows 7 Service Pack 1 en Windows 8.1 maandelijkse rollups uitbrengen. Deze rollups zullen alle niet-security gerelateerde fixes en updates van die maand bevatten. De rollups zullen via de Microsoft Update Catalogus zijn te downloaden. Deze website werkt vooralsnog alleen met Internet Explorer omdat ActiveX is vereist. Later deze zomer zal Microsoft het ActiveX-gedeelte verwijderen zodat de website ook met andere browsers werkt.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.