Ga naar inhoud

Privacy-extensie Ghostery komt naar Microsoft Edge


Aanbevolen berichten

De populaire privacy-extensie Ghostery komt ook naar Microsoft Edge, zo hebben de ontwikkelaars laten weten. Edge werd zonder ondersteuning van browser-extensies gelanceerd. In de testversie van Windows 10 is deze ondersteuning inmiddels wel aanwezig, waardoor gebruikers uitbreidingen kunnen toevoegen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om AdBlock en Adblock Plus. Ontwikkelaars moeten hun uitbreidingen wel voor Edge gereed maken. In het geval van Ghostery vindt er nu een gesloten betatest plaats, zo hebben de ontwikkelaars van Ghostery via Twitter gemeld. Daarbij kunnen mensen die met het testen willen helpen zich aanmelden. Wanneer de uiteindelijke versie van Ghostery voor Microsoft Edge verschijnt is nog onbekend. Ook is nog onduidelijk wanneer Microsoft de ondersteuning van extensies voor alle Edge-gebruikers beschikbaar zal maken.

De eerste versie van Ghostery verscheen in 2008. Sindsdien heeft de uitbreiding, die gebruikers allerlei trackers en advertenties op websites laat blokkeren, meer dan 50 miljoen installaties in meer dan 200 landen. Volgens cijfers van Mozilla zijn er bijna 1,5 miljoen Firefoxgebruikers die Ghostery actief gebruiken. In het geval van Chrome zijn het er zelfs 2,4 miljoen.

 

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.