Ga naar inhoud

Microsoft verbiedt veelgebruikte wachtwoorden


Aanbevolen berichten

Om te voorkomen dat de accounts van gebruikers door het gebruik van zwakke wachtwoorden worden gehackt, heeft Microsoft besloten om veelgebruikte wachtwoorden te verbieden. De maatregel wordt al toegepast voor Microsoft Accounts en de testversie van Azure AD.

In de komende maanden zal de maatregel onder alle 10 miljoen gebruikers van Azure AD worden uitgerold. Microsoft ziet naar eigen zeggen hoe dagelijks meer dan 10 miljoen accocunts worden aangevallen. "We hebben dus veel gegevens over welke wachtwoorden in die aanvallen worden gebruikt. We gebruiken deze data om een dynamische lijst van verboden wachtwoorden bij te houden", laat Alex Weinert van het Azure AD Identity Protection-team in een blogposting weten. De lijst wordt gebruikt om gebruikers geen veel voorkomende wachtwoorden te laten kiezen. In dit geval krijgen gebruikers een melding dat ze een wachtwoord moeten kiezen dat lastig voor mensen is om te raden.

Daarnaast maakt Microsoft ook gebruik van een systeem genaam "Smart Password Lockout". Als een aanvaller te vaak op een account probeert in te loggen vindt er een "lockout" plaats of moet er een captcha worden ingevoerd. Volgens Microsoft zorgt het systeem ervoor dat alleen de aanvaller hier last van heeft, terwijl de echte gebruiker hier niets van merkt. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken vanaf welke computer of netwerk iemand inlogt. Volgens Microsoft is het systeem zeer effectief, omdat het in 54% van de gevallen ervoor zorgt dat een aanvaller niet bij het account kan, zonder dat de gebruiker hier last van heeft.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.