Ga naar inhoud

Afgelopen dagen is van een groot aantal TeamViewer-gebruikers het account gehackt


Aanbevolen berichten

De afgelopen dagen is van een groot aantal TeamViewer-gebruikers het account gehackt, zo heeft het softwarebedrijf laten weten. Concrete aantallen worden echter niet genoemd. Al zo'n twee weken lang klagen tal van TeamViewer-gebruikers over gehackte accounts.

Daarbij wordt als oorzaak een hack van TeamViewer genoemd, maar het softwarebedrijf ontkent dit. Volgens TeamViewer ligt de oorzaak juist bij gebruikers die wachtwoorden hergebruiken. "Deze sterke toename [van gehackte accounts] ontstond nadat de laatste datalekken een aantal weken geleden in het nieuws verschenen. Alles hangt daarmee samen", zegt TeamViewer-woordvoerder Axel Schmidt in een interview met Ars Technica. Bij bijna alle gehackte accounts bleek dat de inloggegevens ook ergens anders werden gebruikt, aldus Schmidt.

Een andere reden dat accounts worden gehackt is dat gebruikers zwakke wachtwoorden gebruiken, zoals de naam van hun partner, kind of huisdier. Er gingen ook geruchten dat de twee-factor authenticatie van TeamViewer gecompromitteerd zou zijn, maar ook daarvoor is geen bewijs, laat Schmidt weten. Gebruikers die klagen zouden hun logbestanden niet opsturen, waardoor er volgens de woordvoerder geen onderzoek kan worden uitgevoerd. Vorige week kondigde TeamViewer twee nieuwe beveiligingsfuncties aan om accounts beter te beschermen.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.