Ga naar inhoud

Mozilla gaat in augustus Firefox met sandbox uitrollen


Aanbevolen berichten

Op 2 augustus zal Mozilla voor het eerst een Firefox-versie voor eindgebruikers met een sandbox uitrollen. Firefox is nog de enige van de grote browsers die niet over een sandbox beschikt. Microsoft kwam begin 2008 met meerdere processen voor IE, gevolgd door Chrome zes maanden later.

Safari volgde in de zomer van 2011, maar Firefox moest het zonder doen. Een sandbox wordt als een zeer belangrijke beveiligingsmaatregel gezien, omdat het kan voorkomen dat via een kwetsbaarheid in de browser er meteen toegang tot het systeem kan worden verkregen. De sandbox van Firefox wordt "Electrolysis" genoemd en was sinds december vorig jaar al in de testversie aanwezig. Inmiddels is de de sandbox zo ver ontwikkeld dat die op 2 augustus voor het eerst in de versie voor eindgebruikers zal verschijnen. Het gaat om Firefox 48.

Niet alle gebruikers van deze versie zullen meteen over de sandbox beschikken. Zo zal die bijvoorbeeld later in de versie voor Windows XP verschijnen, bij gebruikers met schermlezers en gebruikers die een extensie hebben geïnstalleerd, wat meteen de grootste groep Firefoxgebruikers is. Het plan van Mozilla is om de sandbox bij de lancering van Firefox 48 onder 1% van de gebruikers uit te rollen.

In de weken daarna zullen de overige Firefoxgebruikers volgen. In het geval de sandbox voor problemen zorgt kan de uitrol worden vertraagd of gestopt. Mozilla kan de sandbox zelfs uitschakelen bij gebruikers die hem al hebben. "Dit is een grote verandering voor Firefox, de grootste die we ooit hebben doorgevoerd", aldus Asa Dotzler van Mozilla.

 

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.