Ga naar inhoud

Mozilla dicht 14 beveiligingslekken in Firefox 47


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft een nieuwe versie van Firefox uitgebracht waarin 14 beveiligingslekken zijn verholpen. Via drie kwetsbaarheden zou een aanvaller in het ergste geval volledige controle over de computer kunnen krijgen als een bezoeker een kwaadaardige of gehackte website zou bezoeken.

Ook zijn er kwetsbaarheden verholpen die het voor een aanvaller mogelijk maakten om de adresbalk te spoofen en te achterhalen welke plug-ins een gebruiker allemaal had geïnstalleerd. Verder behoren verschillende bugs in de encryptiebibliotheek die Firefox gebruikt tot het verleden. In de Androidversie heeft Mozilla besloten om icoontjes in de adresbalk te verwijderen. Dit moet voorkomen dat onbeveiligde websites de afbeeldingen van legitieme websites kopiëren en gebruikers daardoor denken dat het veilig is om vertrouwelijke informatie in te voeren. Gebruikers krijgen dan ook het advies om naar Firefox 47 te upgraden die ook verschillende niet-security gerelateerde verbeteringen bevat. Dit kan via Mozilla.org en de automatische updatefunctie.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.