Ga naar inhoud

Microsoft vereenvoudigt schone installatie Windows 10


Aanbevolen berichten

Om het voor gebruikers van Windows 10 eenvoudiger te maken een schone installatie van het besturingssysteem uit te voeren heeft Microsoft een nieuwe tool ontwikkeld. Dat heeft de softwaregigant bij de lancering van een nieuwe testversie van Windows 10 bekendgemaakt.

De 'Refresh Windows Tool' werd eerder deze week al door een oplettende Twitteraar ontdekt. Volgens Microsofts Dona Sarkar vinden veel mensen het lastig om Windows opnieuw te installeren. "Om daarmee te helpen bieden we een nieuwe tool die het eenvoudig maakt om een schone Windows-installatie uit te voeren." De tool, die vorige maand al was aangekondigd, is via de Settings-app van Windows 10 toegankelijk en via de website van Microsoft te downloaden. De tool zorgt ervoor dat andere geïnstalleerde software op de computer wordt verwijderd, waaronder die door de fabrikant zijn geïnstalleerd.

Met de komst van Windows 10 heeft Microsoft het al voor Windowsgebruikers eenvoudiger gemaakt om systemen opnieuw te installeren. Veel computers worden tegenwoordig zonder installatie-dvd geleverd, of het gaat om installatie-media waarbij de leverancier allerlei extra software installeert. Via de "Media creation tool" van Microsoft kunnen gebruikers nu gratis een schoon iso-bestand van hun Windowsversie downloaden, om die vervolgens vanaf dvd of usb-stick te starten en zo een geheel schone installatie uit te voeren.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.