Ga naar inhoud

Cisco ontdekt ernstige lekken in archiefbibliotheek libarchive


Aanbevolen berichten

Cisco heeft verschillende ernstige beveiligingslekken in libarchive ontdekt, een populaire softwarebibliotheek voor het in- en uitpakken van bestanden. Door gebruikers een kwaadaardig ingepakt bestand te sturen kan een aanvaller willekeurige code op de computer uitvoeren, zoals malware.

Libarchive herkent een groot aantal bestandsformaten, zoals tar, zip en rar. Vanwege de veelzijdigheid wordt het volgens Cisco bijna overal gebruikt. Bij het openen van bepaalde bestandsformaten, zoals rar en 7zip, is het mogelijk om een overflow te veroorzaken, waarna het uitvoeren van willekeurige code mogelijk wordt. De oorzaak van het probleem ligt in de manier waarop libarchive de invoerdata van een ingepakt bestand controleert.

"Helaas worden dit soort programmeerfouten keer op keer gemaakt. Als er kwetsbaarheden in software zoals libarchive worden ontdekt, heeft dit gevolgen voor veel third-party programma's die er gebruik van maken", zegt onderzoeker Jaeson Schultz. Dit soort beveiligingslekken staan ook bekend als 'common mode failures' en laten aanvallers allerlei verschillende programma's en systemen via één enkel lek compromitteren. De kwetsbaarheden zijn inmiddels in libarchive gepatcht en gebruikers krijgen het advies om de nieuwste versie te installeren.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...