Ga naar inhoud

Microsoft-account nodig voor hardware-aanpassing Windows 10


Aanbevolen berichten

Veel gebruikers van Windows 10 die in de toekomst een grote hardware-aanpassing willen doorvoeren, zoals de installatie van een nieuw moederbord en processor, zullen het besturingssysteem hierna alleen kunnen activeren als ze de huidige licentie aan hun Microsoft-account hebben gekoppeld.

Dat laat Windowsvolger Ed Bott weten. Deze week kondigde Microsoft een nieuwe tool aan om problemen bij het activeren van Windows 10-installaties te verhelpen. Het gaat dan om gebruikers met een digitale licentie. Dit zijn voornamelijk mensen die de gratis Windows 10-upgrade op Windows 7 en Windows 8.1 hebben uitgevoerd. Om ervoor te zorgen dat deze gebruikers als legitieme gebruiker worden herkend maakt Windows 10 tijdens de upgrade een installatie-id aan, gebaseerd op de hardware in het systeem.

Deze gebruikers kunnen Windows 10 op hun systeem zonder licentiecode opnieuw installeren en activeren, omdat het installatie-id door Microsoft wordt herkend. Het toevoegen van een videokaart of extra geheugen heeft geen invloed op het installatie-id. Dat is echter anders in het geval van een nieuw moederbord. In deze situatie is er een nieuwe licentie vereist, omdat Microsoft dit als het bouwen van een nieuwe computer beschouwt. Mocht het moederbord defect raken, dan is het wel toegestaan om Windows 10 zonder het aanschaffen van een nieuwe licentie te installeren en activeren.

Om het aanpassen van hardware te vereenvoudigen heeft Microsoft de Activation Troubleshooter aangekondigd. Gebruikers van een digitale licentie kunnen hierdoor toch hun moederbord vervangen en daarna het nieuwe systeem activeren. Het is hiervoor wel vereist dat de huidige licentie eerst aan het Microsoft-account is gekoppeld. Vervolgens kan via het Microsoft-account de digitale licentie naar de nieuwe installatie worden overgedragen. Het koppelen van het installatie-id aan een Microsoft-accounts zal sommige gebruikers niet lekker liggen, omdat op deze manier de anonimiteit van het activeren wordt veranderd, aldus Bott.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...