Ga naar inhoud

Data 4,3 miljoen Facebookgebruikers gestolen bij Uiggy-hack


Aanbevolen berichten

Aanvallers hebben de Facebook-app Uiggy gehackt en zo de gegevens van 4,3 miljoen Facebookgebruikers gestolen. Van de gehackte accounts waren er 2,7 miljoen met een e-mailadres. Daarnaast maakten de aanvallers ook namen, geslacht en het Facebook-id van gebruikers buit.

Uiggy is een app die gebruikers allerlei quizzes laat doen. Om van de app gebruik te maken moeten gebruikers met hun Facebookaccount inloggen. Hoe de gegevens zijn gestolen is onbekend. De Australische beveiligingsonderzoeker Troy Hunt maakt via Twitter melding van het datalek. Hunt beheert de zoekmachine HaveIBeenPwned waarmee internetgebruikers kunnen zoeken of hun gegevens bij grote datalekken zijn buitgemaakt. Inmiddels bevat de zoekmachine de gegevens van 113 gehackte websites en meer dan 1 miljard accounts, waaronder die van Uiggy.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.