Ga naar inhoud

Windows-update toont fullscreen Windows 10-upgrademelding


Aanbevolen berichten

Microsoft is begonnen met het uitrollen van een Windows-update onder gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 die alleen een fullscreen Windows 10-upgrademelding toont. De upgrademelding vraagt of gebruikers gratis naar Windows 10 willen upgraden, aangezien dit na 29 juli niet meer kan.

Gebruikers hebben vervolgens vier opties, namelijk het direct upgraden, later nog een keer herinnerd te worden, nog drie keer herinnerd te worden of helemaal geen herinnering meer te ontvangen. De melding verschijnt niet op computers die niet met Windows 10 compatible zijn, waar Windows 10 weer is verwijderd, waar de Windows 10-installatie in het verleden is mislukt, waar gebruikers hebben ingeschakeld geen Windows 10-upgrademeldingen te willen ontvangen of die de Get Windows 10-app hebben geïnstalleerd.

Uit cijfers van Net Applications en StatCounter blijkt dat Windows 10 in juni het marktaandeel met zo'n 2% zag groeien. Volgens Net Applications werkt inmiddels iets meer dan 19% van de internetgebruikers met Windows 10, terwijl StatCounter het op bijna 22% houdt. In Nederland heeft Windows 10 een aandeel van 34,1% en is daarmee het meestgebruikte besturingssysteem. Zelf liet Microsoft deze week weten dat de nieuwe Windowsversie op meer dan 350 miljoen apparaten draait. De softwaregigant heeft zichzelf als doel gesteld dat Windows 10 volgend jaar of het jaar daarna op 1 miljard apparaten is geïnstalleerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...