Ga naar inhoud

Gratis tool verwijdert achtergelaten ransomware-berichten


Aanbevolen berichten

Een bekende onderzoeker van ransomware heeft een gratis tool ontwikkeld die de losgeldberichten verwijdert die door ransomware worden achtgelaten. Ransomware versleutelt niet alleen bestanden op computers, maar laat ook op allerlei plekken berichten met instructies voor het slachtoffer achter.

In deze instructies wordt het slachtoffer uitgelegd hoe hij het losgeld kan betalen en zijn bestanden ontsleutelen. Na het ontsleutelen van de bestanden kunnen deze losgeldberichten echter achterblijven. Onderzoeker Michael Gillespie ontwikkelde daarom de gratis tool RansomNoteCleaner, die dit soort berichten zoekt en verwijdert. Het programma maakt gebruik van ID Ransomware, een dienst die Gillespie eerder startte.

Via ID Ransomware kunnen ransomware-slachtoffers het soort ransomware op hun computer achterhalen en kijken of er al een gratis decryptietool voorhanden is. Gillespie benadrukt dat zijn programma alleen de achtergelaten ransomware-berichten verwijdert en niet in staat is om versleutelde bestanden te ontsleutelen. Daarnaast bevindt het programma zich nog in de testfase. Het gebruik is dan ook op eigen risico. RansomNoteCleaner is via Bleeping Computer te downloaden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...