Ga naar inhoud

TP-Link laat domeinnaam voor configureren routers verlopen


Aanbevolen berichten

Netwerkfabrikant TP-Link heeft een domeinnaam laten verlopen die wordt gebruik voor het configureren van routers en andere hardware. Het gaat om de domeinnaam tplinklogin.net, die op routers wordt vermeld, zo ontdekte Amitay Dan van beveiligingsbedrijf Cybermoon.

Dan meldde zijn ontdekking via de Bugtraq-mailinglist en Reddit. De domeinnaam wordt nu door een partij voor een bedrag van 2,5 miljoen dollar te koop aangeboden. Volgens de beveiligingsexpert zou een aanvaller die de domeinnaam koopt hier misbruik van kunnen maken. Het probleem blijkt al jaren te spelen. Begin 2013 plaatste een gebruiker op het TP-Link-forum al een bericht dat de domeinnaam niet meer toegankelijk is. Ook de jaren daarna verschenen verschillende vragen van gebruikers over de domeinnaam op het forum en het instellen van de router. Gebruikers worden vervolgens naar dit TP-Link-artikel verwezen om de router via een ip-adres te configureren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.