Ga naar inhoud

Mozilla voegt privacyinstellingen Tor-Browser toe aan Firefox


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft aan een vroege testversie van Firefox verschillende privacyinstellingen van Tor Browser toegevoegd. Tor Browser is de browser die gebruikers verbinding met het Tor-netwerk laat maken. Het bestaat uit een aangepaste Firefox-versie en software die verbinding met het Tor-netwerk maakt.

De verbeteringen die het Tor Project aan Tor Browser toevoegt wil Mozilla nu ook aan Firefox toevoegen, zo ontdekte blogger Soeren Hentzschel. Aan de vroege testversie van Firefox 50 zijn nu drie Tor Browser-patches toegevoegd die gebruikers meer privacyinstellingen bieden. De eerste patch moet voorkomen dat websites kunnen achterhalen welke browserplug-ins er zijn geïnstalleerd, om zo de gebruiker te 'fingerprinten'. De tweede patch werkt op een soortgelijke manier en moet identificatie aan de hand van de stand van het beeldscherm voorkomen.

De derde en laatste patch verwijdert de "openen met" optie in het downloadvenster. Om problemen met opties tijdens het internetgebruik te voorkomen staan ze standaard uitgeschakeld en gebruikers moeten ze dan ook handmatig instellen. Dit kan via about:config, waarbij de opties "privacy.resistFingerprinting" en "browser.download.forbid_open_with" moeten worden ingeschakeld. Wanneer deze opties in de uiteindelijke versie van Firefox verschijnen is nog onbekend.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...