Ga naar inhoud

Windows 7 en 8.1 met Skylake-processor langer ondersteund


Aanbevolen berichten

Computers met een Skylake-processor waar Windows 7 en 8.1 op draait zullen langer door Microsoft met beveiligingsupdates worden ondersteund, zo heeft de softwaregigant gisterenavond bekendgemaakt. In maart van dit jaar werd de ondersteuning al tot 17 juli 2018 verlengd.

Nu laat Microsoft weten dat deze systemen tot het einde van de supportperiode van Windows 7 en 8.1 op beveiligingsupdates kunnen blijven rekenen. In het geval van Windows 7 is dat tot 14 januari 2020, terwijl de support voor Windows 8.1 op 10 januari 2023 afloopt. Volgens Microsoft is deze aanpassing mogelijk door een goede samenwerking met fabrikanten en Intel, die de werking van de beveiligingsupdates zullen testen.

De nieuwe generatie Intel-processoren met de naam Kaby Lake en de zevende generatie AMD-processoren zullen alleen op Windows 10 worden ondersteund. Ondanks de verlengde supportperiode adviseert Microsoft eigenaren van een Skylake-systeem om naar Windows 10 te upgraden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.