Ga naar inhoud

Ip-camera Samsung vol beveiligingsproblemen


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben in een ip-camera van de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant Samsung tal van beveiligingsproblemen gevonden waardoor een aanvaller in het ergste geval op afstand een apparaat volledig kan overnemen. Het gaat om de Samsung SNH-6410BN.

Het apparaat wordt als babycamera, binnencamera en beveiligingscamera gebruikt. "De beeldkwaliteit is redelijk, maar zoals de norm is met ip-camera's schiet de netwerkbeveiliging te kort", aldus het Britse beveiligingsbedrijf Pen Test Partners. Onderzoekers ontdekten in totaal 10 beveiligingsproblemen. Zo worden inloggegevens onversleuteld verstuurd, is er een webinterface aanwezig die niet in de documentatie wordt vermeld, moet er via deze webinterface een wachtwoord worden ingesteld en is het mogelijk om het ingestelde camerawachtwoord te resetten.

Verder is de firmware niet tegen reverse engineering beschermd, is root de enige gebruiker, heeft Samsung onbedoeld de testfunctionaliteit aan laten staan, wordt alle gebruikersinvoer geaccepteerd en draait het apparaat een onnodige ssh-service. De onderzoekers wisten door al deze problemen uiteindelijk volledige controle over het apparaat te krijgen. Ze waarschuwden Samsung. De fabrikant kwam uiteindelijk met een update die de webinterface en ssh uitschakelt. De overige problemen zijn nog niet verholpen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...