Ga naar inhoud

Botnet steelt profielgegevens LinkedIn-gebruikers


Aanbevolen berichten

Criminelen hebben een botnet gebruikt om profielgegevens van LinkedIn-gebruikers te stelen, zo blijkt uit een rechtszaak die de zakelijke netwerksite tegen de onbekende aanvallers heeft aangespannen. LinkedIn hoopt zo de daders achter de datadiefstal te kunnen achterhalen, zo meldt Silicon Beat.

"Sinds december vorig jaar tot nu toe hebben onbekende personen en/of entiteiten verschillende geautomatiseerde softwareprogramma's gebruikt (bots) om data van LinkedIn-pagina's te kopiëren", aldus LinkedIn in de aanklacht. De gekopieerde gegevens zouden vervolgens met andere partijen zijn gedeeld. Volgens LinkedIn zorgen deze acties ervoor dat het vertrouwen van LinkedIn-gebruikers hierdoor wordt geschaad.

Om de gegevens te stelen zouden de aanvallers duizenden nepprofielen hebben aangemaakt en daarna de netwerksite zijn afgegaan. "De aanvallers gebruiken een gecoördineerd en geautomatiseerd netwerk van computers, ook bekend als een botnet", laat de aanklacht verder weten. Wie de aanvallers zijn is onbekend. Wel zou LinkedIn maatregelen hebben genomen om het "scrapen" van de website tegen te gaan.

De aanvallers wisten deze maatregelen echter te omzeilen door gebruik van partijen te maken die op een whitelist van LinkedIn staan. Zodoende konden ze weer toegang tot servers van de netwerksite krijgen. Door de rechtszaak wil LinkedIn dat de providers en netwerken waar de aanvallers gebruik van maken worden gedwongen om de identiteit van de aanvallers prijs te geven.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...