Ga naar inhoud

Backdoor installeert TeamViewer op besmette computers


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben weer een backdoor ontdekt die het legitieme programma TeamViewer op computers installeert en aanvallers zo volledige controle over het systeem geeft. TeamViewer is software waarmee computers op afstand kunnen worden beheerd. Het wordt bijvoorbeeld binnen bedrijven gebruikt.

De aanwezigheid van TeamViewer in het netwerkverkeer zal dan ook niet meteen opvallen. Via TeamViewer kunnen aanvallers aanvullende malware installeren en gegevens stelen. Onderzoekers van het Russische anti-virusbedrijf Doctor Web ontdekten een beheerderspaneel van de backdoor met de ip-adressen van allerlei geïnfecteerde systemen. Die blijken zich vooral in Groot-Brittannië, Spanje, de Verenigde Staten en Rusland te bevinden. Het gebruik van TeamViewer door malware is niet nieuw. Vorige week werd nog een ransomware-exemplaar gevonden dat van het programma gebruikmaakte.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.