Ga naar inhoud

Cerber-ransomware niet meer te kraken via decryptietool


Aanbevolen berichten

Slecht nieuws voor mensen en organisaties van wie de bestanden door de Cerber-ransomware zijn versleuteld, de versleutelde bestanden zijn namelijk niet meer kosteloos te ontsleutelen. Deze week kwam beveiligingsbedrijf Check Point met een gratis decryptietool om slachtoffers te helpen.

Het ging om een website waar slachtoffers een versleuteld bestand konden uploaden. Vervolgens gaf de website de decryptiesleutel terug om alle versleutelde bestanden op de computer te ontsleutelen. De ontwikkelaars van de Cerber-ransomware hebben als reactie de fout in het encryptieproces verholpen. Daardoor is het niet meer mogelijk om de bestanden via de website cerberdecrypt.com te ontsleutelen, aldus Check Point.

Het beveiligingsbedrijf stelt dat de afgelopen dagen toch nog honderden slachtoffers via de website hun bestanden hebben teruggekregen. Bleeping Computer meldt dat de makers van de Cerber-ransomware op hun betaalpagina nu een captcha-systeem hebben toegevoegd. Mogelijk is dit gedaan om de geautomatiseerde dienst van Check Point tegen te gaan, maar zeker is dit niet.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...